Sałatka z dynią, ciecierzycą i rucolą
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, strączkowe, cytrusy
Składniki:
Ciecierzyca gotowana (słoik) - 200 ml
Pomidorki koktajlowe pieczone w oliwie - 2 łyżki
Rucola - 2 garści
Feta kostki - 2 łyżki
Marynata:
oliwa - 1 łyżka
czosnek - 1-2 ząbek
sól i pieprz szczypta
papryka czerwona słodka - 1/4 łyżeczki
oregano - 1 łyżeczka
Sos:
olej z pestek dyni - 2 łyżki
syrop klonowy - 1 łyżka
musztarda dijon - 1-2 łyżeczka
sok z cytryny eko - 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.