Rosół z ekologicznej kaczki
NikitaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: mięso
Składniki:
Marchewka ekologiczna - 3-4 szt.
Seler korzeń eko kawałek
Pietruszka korzeń eko - 1 szt.
Lubczyk gałązki z liściami świeże lub mrożone ( koniecznie) - 1-2
Por kawałek
Liść laurowy - 1 szt.
Ziele angielskie - 2 ziarenka
Pieprz ziarenka - 4
Natka pietruszki i koperek do posypania kilka listków
Sól (do smaku) - 0,5 do 1 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Rosół z ekologicznej kaczki jest żółty, delikatny i pyszny. Dużo smaczniejszy i zdrowszy niż z kurczaka fermowego.Sposób przygotowania:
Po około dwóch godzinach wyjąć kaczkę. Przecedzić wywar mięsny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.