Zielone pesto z ziół i chwastów
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, drożdże
Składniki:
rukola - garść
ogórecznik lekarski listki - 2 szt.
bazylia - kilka listków
bluszczyk kurdybanek - kilka listków
czosnek - 1-2 ząbek
sól do smaku
płatki drożdżowe nieaktywne - 1 łyżka
orzechy włoskie - garść
ocet ziołowy domowy lub jabłkowy - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Zielone pesto jest bardzo smaczne i bogate w witaminy.Sposób przygotowania:
Można wykorzystać od razu lub przełożyć do małych słoiczków.
Przechowywać w lodówce lub zamrozić.
Podawać z makaronem, ziemniakami lub jako pastę do domowego pieczywa na zakwasie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.