Sandacz w rozmarynowej marynacie zero waste
NikitaRodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
marynata:
woda - 150 ml
ocet z rozmarynu (opcjonalnie inny ziołowy plus rozmaryn) - 60 ml
cukier - 1 łyżeczka
gorczyca biała - 1/2 łyżeczki
marchewka mała - 1 szt.
cebula szalotka - 1/2 szt.
pieprz, laur, ziele angielskie
Sposób przygotowania:
W małym garnku zagotowałam wodę z przyprawami i pokrojonymi warzywami, dodałam ocet z rozmarynu (rozmaryn fajnie pasuje do ryb), zalewę gotowałam około 23 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.