Bezglutenowe markizy z kremem kasztanowym Alce Nero
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Nikitajesien24, Konkurs Alce Nero – zima, Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
mąka jaglana - 100 g
mąka ryżowa - 100 g
skrobia ziemniaczana - 20 g
budyń waniliowy bezglutenowy - 40 g
masło - 120 g
jajko - 1 szt.
cukier - 2 łyżki
krem z kasztanów Alce Nero - 1/2 słoika
czekolada 75% cacao AlceNero - 1/2 szt.
śmietanka 30% - 3-4 łyżki
dekoracja:
cukier różany i suszone płatki róży -
kwiaty lawendy - trochę
wiórki kokosowe - trochę
jarzębina kandyzowana - trochę
płatki migdałowe - trochę
Sposób przygotowania:
Odstawić do ostygnięcia, można je upiec dzień wcześniej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.