Kasza jaglana z pieczarkami i ananasem
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
pieczarki (małe, białe) - 250 g
ananas - 4 plastry
czosnek - 2-3 ząbki
cebula szalotka - 1 szt.
bulion warzywny domowy - 200 ml
syrop z ananasa - 80 ml
natka pietruszki posiekana - 3-4 łyżki
tymianek świeży (ewentualnie suszony) - 1 łyżka
olej kokosowy bio planet - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pieczarki pokroić w półplasterki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.