Sałata z truskawkami, mango, ananasem i fetą
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, miody, nabiał, orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
endywia liściowa listki - 3-4 szt.
rukola - 1 garść
truskawki - 15-20 szt.
mango - 1/2 szt.
ananas świeży - 2 plastry
feta kostka - 3-4 łyżki
orzechy włoskie - 3 łyżki
oliwa z oliwek - 1 łyżka
musztarda francuska - 1 łyżeczka
miód - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 1-2 łyżeczka
pieprz świeżo mielony szczypta
opcjonalnie do posypania: tymianek bergamotkowy i limonkowy - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.