Wytrawna tarta z dynią na spodzie konopnym
NikitaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka owsiana bezglutenowa - 50 g
mąka z konopi - 50 g
mąka ziemniaczana - 30 g
mąka z quinoa - 30 g
woda zimna - 1-2 łyżka
masło zimne - 80 g
sól - 1/2 łyżeczki
Farsz:
szpinak (u mnie nowozelandzki) - garść
mniszek lekarski - garść
podagrycznik - garść
burak liściowy (manglod) - kilka listków
czosnek - 1 ząbek
czerwona cebula mała - 1 szt.
oliwa - 1 łyżeczka
dynia hokkaido pokrojona na małe kawałki - 400 g
Masa:
ser ricotta - 250 g
śmietana - 2-3 łyżki
jaja - 3 szt.
tymianek świeży same listki - 1 łyżka
cząber świeży posiekany drobno - 1 łyżeczka
skrobia kukurydziana - 3 łyżeczki
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz - 1/4 łyżeczki
gałka muszkatołowa - 1/3 łyżeczki
migdały blanszowane - 50-60 g
Sposób przygotowania:
Dynię hokkaido (ze skórką) pokroić na małe kawałki .
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.