Ocet z kwiatów mirabelki
NikitaRodzaj posiłku: napoje, sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
woda - 1,5 litra
słój o pojemności 2 l, lniana ściereczka, gumka
Sposób przygotowania:
W przypadku ziół i kwiatów można użyć więcej cukru niż standardowe 4 łyżki na 1l wody, ja na ogół dodaję ok. 5 łyżek.
Ocet ma bardzo długi termin przydatności. Przechowujemy w temperaturze pokojowej.
Ocet pijemy codziennie rano na czczo z wodą (1 łyżeczka na szklankę wody), używamy do lemoniad, sałatek czy innych dań.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.