Wino daktylowe na odbudowę krwi (nalewka z daktyli)
NikitaRodzaj posiłku: napoje, przetwory
Kuchnia (region): chińska, międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Wino daktylowe polecane jest m.in. w medycynie chińskiej jako specyfik korzystnie wpływający na jakość krwi, na serce i krążenie, a także na funkcje śledziony.Medycyna chińska postrzega śledzionę jako ważny narząd wpływający nie tylko na proces odbudowy krwi, ale także na poziom energii życiowej. Spożywanie jednego kieliszka dziennie takiej nalewki wpływa korzystnie na nasze samopoczucie nie tylko dlatego, że jest ona smaczna, ale także dlatego, że wzmacniając swoją śledzionę podniesiemy ilość energii witalnej w naszym organizmie.
Sposób przygotowania:
Zaleca się pić jeden mały kieliszek (50 ml) wina daktylowego codziennie wieczorem najlepiej w godzinach 20-21.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.