Sałatka z ciecierzycą i cukinią
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał kozi, owczy, miody, nabiał, strączkowe, cytrusy
Składniki:
cukinie młode małe - 3 szt.
pomidorki mini koktajlowe - 1/2 szklanki
suszone pomidory w oliwie kilka
feta kawałek
Sos:
sok z cytryny - 1 łyżka
miód - 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
bazylia świeża kilka listków
Dodatkowe informacje:
Cieciorkę gotowaną zawsze mam w zapasie, z tego przepisu: https://gotujwstylueko.pl/przepisy/cieciorka-w-sloikach-ekoSposób przygotowania:
Cieciorkę odsączamy na sicie.
Suszone pomidory kroimy w kostkę lub paski.
Z podanych składników robimy sos. Polewamy sałatkę, mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.