Curry z fasolą i ziemniakami
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, międzynarodowa
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Konkurs z olejem sezamowym BIO PLANÈTE, kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, drożdże
Składniki:
fasolka szparagowa mrożona 2beBIO - 100 g
groszek zielony mrożony - 50 g
biała fasola jaś ugotowana - 1/2 szklanki
cebula szalotka - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
imbir plaster
chili - 1/2 szt.
kardamon mielony - 1/3 łyżeczki
kmin - 1/3 łyżeczki
kurkuma mielona - 1/2 łyżeczki
bulionetka warzywna domowa lub kostka - 1 łyżeczka
sól - 1/3 łyżeczki
mleczko kokosowe - 100 ml
woda - 100 ml
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.