
Tarta migdałowa z borówkami

Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka migdałowa - 120 g
mąka pszenna lub mieszanka bezglutenowa uniwersalna - 100 g
masło zimne - 100 g
cukier - 1 łyżka
skórka otarta z cytryny - 1/2 łyżeczki
jajo - 1 szt.
sól - szczypta
amaretto (lub naturalny syrop migdałowy kilka kropli) - - 1 łyżeczka
borówki świeże - 300 g
cukier - 40-50 g
skrobia kukurydziana - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 1/2 łyżeczki
bułka tarta - 1 łyżka
do posypania:
słupki lub płatki migdałowe - 1 łyżka
cukier puder do posypania - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.