Pieczone warzywa z topinamburem
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, sezam, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
brukselka - 200 g
pasternak - 200 g
seler korzeń - 150 g
marchewka - 200 g
cebula - 1 szt.
gwiazdnica - kilka listków
bluszczyk kurdybanek - kilka listków
tymianek gałązki - kilka
rozmaryn gałązki - kilka
czosnek - 4 ząbki
sól - 1 łyżeczka
pieprz - 1/2 łyżeczki
oliwa - 5 łyżek
miód - 1 łyżka
sos:
tahini - 2 łyżki
jogurt naturalny - 3 łyżki
sok świeżo wyciśnięty z cytryny - 2 łyżki
sól - do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.