
Rogaliki kokosowe

Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 200 g
żółtka jaj eko - 2 szt.
wiórki kokosowe bio planet - 150 g
cukier z prawdziwą wanilią - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. 2 blachy wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić.
Ze schłodzonego ciasta oderwać małą porcję, uformować w dłoniach rulonik, następnie zagiąć końce ciasteczka do środka, tworząc półksiężyc, odłożyć na przygotowaną wcześniej blachę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.