Sałatka z wędzonym kurczakiem
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
por (biała część) - 1 szt.
kukurydza słoik - 250 ml
ser żółty np. cheddar - 150 g
ogórek kiszony - 4-5 szt.
musztarda - 1 łyżka
pieprz - do smaku
dekoracja: kwiaty szczypiorku i natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Kukurydzę odsączyć na sicie. Pora (białą część) pokroić w kostkę i sparzyć na sicie. Przełożyć do miski. Filet wędzony z kurczaka i ogórki pokroić w kostkę, przełożyć do miski z kukurydzą i porem. Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej dodać do pozostałych składników.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.