Czekoladowe ciasteczka z orzechami macadamia
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
orzechy macadamia prażone, solone - 80 g
masło - 120 g
cukier trzcinowy - 80 g
cukier - 80 g
jajo - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
sól - 1/4 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Z ciasta uformować kulki (3-4 cm), obtoczyć w pozostałej masie czekoladowo - macadamia. Kulki kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, kulki spłaszczyć dłonią. Ciasteczka piec przez 10-15 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić na blaszce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.