Sok z pokrzywy na wiosenny detox i wzmocnienie
NikitaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Pokrzywa ma wiele witamin i minerałów, dużo żelaza i kwasu foliowego, wspomaga leczenie anemii , oczyszcza i wzmacnia organizm.Zachęcam do zbierania pokrzywy i robienia soku, mamy doskonały produkt za darmo, sok z pokrzywy eko kosztuje nie mało.
Ja robię taką kurację kilka razy w roku.
Sposób przygotowania:
Pijemy 3 razy dziennie po 1 łyżce stołowej przez dwa tygodnie , potem robimy przerwę przez dwa tygodnie i kurację możemy powtórzyć.
Sok przechowywać w lodówce do 3 dni. Potem robimy świeży. Możemy też zamrozić w pojemnikach na lód i mieć zapas na zimę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.