Sałatka z surowych buraków i ciecierzycy z fetą
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, miody, nabiał, cytrusy
Składniki:
jabłko - 1 szt.
ciecierzyca gotowana - 1 szklanka
natka pietruszki drobno posiekana - 2-3 łyżki
feta w kostkach - 3-4 łyżki
dressing:
ocet domowy żurawinowy (lub sok z cytryny) - 1 łyżka
miód - 1 łyżeczka
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz - 1/3 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Rozdrobnione buraki, jabłka i ciecierzycę przełożyć do miski, dodać posiekaną natkę pietruszki. Z przygotowanych składników przygotować dressing, polać nim sałatkę i dokładnie wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.