![Nalewka kwiatowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-08/14446-photo-main.jpg)
Nalewka kwiatowa
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Kwiaty bzu czarnego - 10 szt.
Kwiaty lawendy - 10 szt.
Wódka - 1,7 litra
Cukier kandyzowany - 500 g
Dodatkowe informacje:
Moment kiedy możemy zrobić ta nalewkę jest dosyć krótki, musimy pilnować kiedy rozkwitną pierwsze dzikie róże (a zaczynają one kwitnąć jak czarny bez kończy kwitnirnie), no i pierwsze lawendy. Z reguły jest to początek czerwca.Sposób przygotowania:
Wanilię przecinamy i wyskrobujemy ziarenka, wrzucamy je do słoja, strąki wanilii kroimy na kawałki i również dodajemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.