Sałatka z młodej cukini z bazylią w oleju
NikitaRodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Sól kamienna szczypta
Bazylia (np: genovese, sałatowa) duże - 2 garści
Czosnek - 4-6 ząbki
Zalewa:
olej do gotowania bio planet lub inny o delikatnym smaku - 1/4 szklanki
ocet jabłkowy, mocniejszy - 1/2 szklanki
sól kamienna - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Sałatka jest pyszna od razu. Doskonała jako surówka do obiadu lub przekąska.Sposób przygotowania:
Bazylię kroimy. Ja użyłam bazylii genovese i salatowej.
Przekładamy do garnka, mieszamy z czosnkiem i bazylią.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.