
Sałatka z kolorowych buraków

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
buraki żółte - 400 g
czosnek - 4 ząbki
tymianek świeży - kilka gałązek
topinambur - 6 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
do posypania:
migdały słupki - 2 łyżki
sól i pieprz - do smaku
naczynie do gotowania na parze
Sposób przygotowania:
Uparowane buraki przełożyć do naczynia do serwowania, wymieszać z 1 łyżką oliwy i octu, doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać uprażonymi migdałami i podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę (można posypać fetą).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.