![Omlet biszkoptowy z suszonymi pomidorami i bazylią](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-02/13531-photo-main.jpg)
Omlet biszkoptowy z suszonymi pomidorami i bazylią
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Suszone pomidory kilka
Feta trochę
Bazylia kilka listków
Mąka - 2 łyżeczki
Proszek do pieczenia szczypta
Sposób przygotowania:
W międzyczasie pokroić pomidory w kostkę, na patelni z odpinaną rączką rozgrzać masło klarowne i wrzucić pomidory. Na nie wylać masę jajeczną, posypać listkami bazylii i pokruszoną fetą. Podsmażyć chwilę aż spód się zetnie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.