Ciasto bananowe z mango
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, owies, nabiał krowi
Składniki:
mango - 100 g
jajka ekologiczne - 3
cukier kokosowy - 50 g
mąka owsiana - 100 g
mąka gryczana biała - 60 g
mąka ziemniaczana - 60 g
olej kokosowy (rozpuszczony) - 80 g
karob bio planet - 1 łyżka
cynamon cejloński - 1 łyżeczka
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
morele bio planet - 5 szt.
żurawina bio planet - 1-2 łyżka
orzechy nerkowce bio planet - 2 łyżki
orzechy włoskie - 2 łyżki
polewa: czekolada gorzka 70 % - 200 g
polewa: masło - 1 łyżka
polewa: cukier - 1-2 łyżka
polewa: śmietanka 30 % - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Do drugiej wsypać mąki, proszek do pieczenia, sodę i karob.
Masę wyłożyć do keksówki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec około 60 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.