Filet z kurczaka pieczony w szynce szwarcwaldzkiej
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, przetwory, zapiekanki
Kuchnia (region): niemiecka, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, cytrusy, drób, wieprzowina
Składniki:
czosnek - 2-3 ząbki
tymianek - 1/2 łyżeczki
cząber - 1/2 łyżeczki
bazylia suszona - 1/2 łyżeczki
oregano - 1/2 łyżeczki
papryka słodka - 1/2 łyżeczki
sól - 1/2
pieprz ziołowy - 1/4 łyżeczki
oliwa - 1 łyżka
szynka szwarzwaldzka - 6 plastrów
sok z cytryny eko - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Mięso można zamarynować dzień wcześniej.Tak upieczony kurczak jest aromatyczny i soczysty. Smakuje na ciepło i na zimno zamiast wędliny.
Sposób przygotowania:
Otrzymaną marynatą natrzeć dokładnie filety z kurczaka.
Następnie każdą pierś owinąć szynką szwarcwaldzką.
Wstawić do nagranego piekarnika do 200 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.