Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i szpinakiem
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
Szpinak nowozelandzki - 2 garści
Cebula szalotka - 1 szt.
Czosnek - 1-2 ząbek
Łosoś dziki - 350 g
Pieprz cytrynowy szczypta
Śmietana 18% - 4 łyżki
Gałka muszkatołowa szczypta
Mozzarella tarta - 50 g
Sól i pieprz do smaku
Oliwa - 1-2 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Po ostudzeniu obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym skropionym oliwą.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić cebulę, dodać czosnek i szpinak, chwilę przesmażyć.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.