• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisySeler naciowy kiszony
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Seler naciowy kiszony

Seler naciowy kiszony

Nikita

Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, sałatki

Kuchnia (region): międzynarodowa, polska

Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc

Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe

6 osób lubi to
8 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

20 min 1 porcja

Składniki:

seler naciowy bio dowolna ilość
czosnek 1-2 ząbki na słoiczek
koperek po gałązce do słoiczka
liście laurowe
solanka (1 łyżka soli kamiennej niejodowanej na 1 l wody)

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Seler naciowy bio umyć i pokroić w podłużne słupki lub plasterki. Poukładać ciasno w słoiku, dodać czosnek, liść laurowy i koper.
Możemy włożyć samego selera lub zrobić dowolny miks. Ja tym razem zrobiłam jeden słoik samego selera, a w drugim marchew tarta, seler, a na górze kilka plasterków dyni.
KROK 2:  Zalać solanką tak aby wszystkie warzywa były przykryte. Odstawić na kilka dni w temperaturze pokojowej, najlepiej na podstawce ponieważ podczas fermentacji może wyciekać sok. Jeżeli zdarzy się, że sok nam trochę wykipi to należy uzupełnić solankę tak aby seler był przykryty.
KROK 3:  Po 4-6 dniach seler będzie gotowy. Możemy go zjeść lub schować w chłodniejsze miejsce.
Seler naciowy kiszony jest pyszny i zdrowy.
6 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • LIŚĆ LAUROWY BIO 10 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    LIŚĆ LAUROWY BIO 10 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SELER NACIOWY ŚWIEŻY BIO (około 0,30 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    SELER NACIOWY ŚWIEŻY BIO (około 0,30 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KOPEREK ŚWIEŻY (PĘCZEK) BIO (POLSKA) (około 30 g)

    Więcej o produkcie na stronie

    KOPEREK ŚWIEŻY (PĘCZEK) BIO (POLSKA) (około 30 g)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Nikita

  • Sałatka z topinamburem

     Nikita
  • Dżem truskawkowo - rabarbarowy z bazylią

     Nikita
  • "Phali Badrijane" czyli gruzińska pasta z bakłażana

     Nikita
  • Sałatka śledziowa z topinamburem

     Nikita
  • Pełnoziarniste bułeczki bezglutenowe

     Nikita
  • Zupa krem z białych szparagów

     Nikita
  • Ogórki po szprewaldzku na szybko

     Nikita
  • Chleb bezglutenowy na zakwasie z mąką żołędziową i nasionami konopii

     Nikita
  • Klops wołowo- wieprzowy z jajkiem

     Nikita
  • Surówka z czarnej rzepy

     Nikita
  • Dip bazyliowy

     Nikita
  • Oxymel na przeziębienie

     Nikita
  • Gulasz wołowy z warzywami

     Nikita
  • Stek z tuńczyka w marynacie sojowo-sezamowej

     Nikita
  • Ciasteczka z pistacjami

     Nikita
  • Ocet mięta, pomarańcza i limonka

     Nikita
  • Pulpety wołowe z kasztanami

     Nikita
  • Kotleciki z ciecierzycy z sosem pomidorowo--śliwkowym

     Nikita
  • Sałatka z granatem, pomarańczami i orzechami

     Nikita
  • Risotto z łososiem i groszkiem zielonym

     Nikita
  • Roladki schabowe z bryndzą i rozmarynem

     Nikita
  • Pieczona pierś z gęsi w estragonie i majeranku

     Nikita
  • Ocet z kwiatów jabłoni

     Nikita
  • Potrawka z zielonego groszku i pieczarek

     Nikita
  • Świąteczne ciasteczka żurawinowo - migdałowe

     Nikita
  • Ocet truskawkowo-malinowy z nutą róży i wanilii

     Nikita
  • Domowy kisiel z truskawek mrożonych mocno owocowy

     Nikita
  • Sałatka ziemniaczana na zielono

     Nikita
  • Pasta jajeczna z wędzoną szynka

     Nikita
  • Sałatka z pieczonym burakiem, rucolą i fetą

     Nikita
  • Pasztet z piersi indyka z boczkiem

     Nikita
  • Pesto z natki pietruszki z pekanami

     Nikita
  • Curry z krewetkami i pieczonym topinamburem

     Nikita
  • Pasta ze szprotek z serem i koperkiem

     Nikita
  • Surówka z topinamburu z olejem migdałowym

     Nikita
  • Zapiekanka szwajcarska Alpenmagronen z Alce Nero

     Nikita
  • Rogaliki kokosowe

     Nikita
  • Ocet z bluszczyka kurdybanka

     Nikita
  • Nalewka żurawinowa

     Nikita
  • Wołowina po burgundzku

     Nikita
  • Mizeria z ogórecznikiem

     Nikita
  • Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką i żurawiną

     Nikita
  • Ciasteczka maślane kruche z migdałami

     Nikita
  • Makaron ryżowy z boczniakami w kremowym sosie

     Nikita
  • Szarlotka kukurydziana

     Nikita
  • Romanesco w kremowym sosie z makaronem konjac

     Nikita
  • Zupa pieczarkowa z topinamburem, podagrycznikiem i gwiazdnicą

     Nikita
  • Szybkie danie do lunchboxa

     Nikita
  • Bezglutenowy krupnik owsiany

     Nikita
  • Koktajl z truskawkami i chia

     Nikita
  • Zupa pomidorowa z mango

     Nikita
  • Polędwiczki w majeranku z jabłkami

     Nikita
  • Muszle makaronowe z mięsem zapiekane w beszamelu

     Nikita
  • Surówka z marchewki z olejem sezamowym

     Nikita
  • Sos majonezowy z czosnkiem niedźwiedzim

     Nikita
  • Ocet zero waste z resztek pigwy z płatkami róży

     Nikita
  • Ogórki kiszone w soku własnym z estragonem

     Nikita
  • Pomarańczowy sok - moc karotenu

     Nikita
  • Ocet z kwiatów leszczyny

     Nikita
  • Banalny sposób na przystawkę do grillowanych mięs

     Nikita
  • Galaretka jagodowa zero waste

     Nikita
  • Spaghetti z dynią i boczkiem w sosie śmietanowym

     Nikita
  • Spaghetti w sosie kokosowym z mango w stylu curry

     Nikita
  • Ciasteczka z orzechami laskowymi

     Nikita
  • Jesienna surówka z dyni pełna witamin i karotenu

     Nikita
  • Pasta z tuńczyka i pesto zero waste

     Nikita
  • Zielone puree

     Nikita
  • Zupa dyniowa z krewetkami

     Nikita
  • Kiszony topinambur

     Nikita
  • Szybka pasta z fasoli i suszonych pomidorów

     Nikita
  • Czerwony koktajl z błonnikiem i antyoksydantami

     Nikita
  • Gulasz z indyka z warzywami

     Nikita
  • Naleśniki bezglutenowe z kaszy jaglanej

     Nikita
  • Ciasto kasztanowo - czekoladowe

     Nikita
  • Kruche maślane ciasto milionera w wersji bezglutenowej

     Nikita
  • Przyprawa oxymelowa zero waste

     Nikita
  • Ocet żurawinowy z nutą różaną

     Nikita
  • Pasztet z ciecierzycy z wędzoną śliwką

     Nikita
  • Tortilla hiszpańska

     Nikita
  • Muffinki migdałowe z żurawiną (bezglutenowe)

     Nikita
  • Ocet z kwiatów mniszka

     Nikita
  • Pasta jajeczno-serowa

     Nikita
  • Woda z brzozy na wiosenne oczyszczenie i wzmocnienie

     Nikita
  • Sałatka bakłażanowo - pieczarkowa

     Nikita
  • Jabłka kiszone z estragonem

     Nikita
  • Konfitura z jagody kamczackiej z tymiankiem

     Nikita
  • Ciasteczka migdałowe z żurawiną

     Nikita
  • Syrop mniszek i geranium

     Nikita
  • Sałatka z serem korycińskim

     Nikita
  • Sernik z żurawiną i borówką na sezamowym spodzie (bezglutenowy)

     Nikita
  • Ocet zero waste z płatków róży po winie

     Nikita
  • Ocet botwinkowy z ziołami

     Nikita
  • Galaretka z pigwy

     Nikita
  • Bułeczki orkiszowe z ziarnami

     Nikita
  • Twarożek z ogórecznikiem

     Nikita
  • Sałatka z surowych buraków i ciecierzycy z fetą

     Nikita
  • Ocet z kwiatów forsycji

     Nikita
  • Ziołowy twarożek z nerkowców

     Nikita
  • Lemoniada z bławatka

     Nikita
  • Serowe paluchy z oliwkami

     Nikita
  • Kopytka z brokułami

     Nikita
  • Fermentowana herbatka z bzu lilaka

     Nikita
  • Miodowy syrop tymiankowy na przeziębienie

     Nikita
  • Ocet fiołkowy

     Nikita
  • Zapiekanka gryczana z białym serem

     Nikita
  • Omlet biszkoptowy z suszonymi pomidorami i bazylią

     Nikita
  • Jarzębina kandyzowana

     Nikita
  • Tarta ze szparagami i orzechami włoskimi

     Nikita
  • Racuchy drożdżowe z twarogiem

     Nikita
  • Domowa kombucza

     Nikita
  • Ogórki konserwowe w occie z ogórecznika i estragonu

     Nikita
  • Herbatka relaksująca na dobranoc

     Nikita
  • Ocet lawendowy dla zdrowia i urody

     Nikita
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem

     Nikita
  • Herbatka z fermentowanych kwiatów forsycji

     Nikita
  • Wiosenna mini beza

     Nikita
  • Sałatka z romanesco z kwiatami juki

     Nikita
  • Mielone wytłoki i pestki z winogron zero waste

     Nikita
  • Marynata ze świeżych ziół

     Nikita
  • Ciastka z fasolą i bakaliami

     Nikita
  • Pasztet z cukinii i kaszy jaglanej

     Nikita
  • Placki zero waste

     Nikita
  • Pulpety z indyka nadziewane mozzarellą w pomidorowym sosie

     Nikita
  • Pomidorowe śledzie z wędzoną śliwką

     Nikita
  • Zielony koktajl witaminowy z nasionami konopii

     Nikita
  • Dżem z głogu z cynamonem

     Nikita
  • Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

     Nikita
  • Syrop z trawy cytrynowej

     Nikita
  • Papryka faszerowana kaszą jaglaną

     Nikita
  • Kolorowa sałatka ze szparagami

     Nikita
  • Sałatka z ananasem, żółtym serem w sosie tatarskim

     Nikita
  • Knedle jaglane ze śliwkami i macierzanką

     Nikita
  • Chleb pszenno - żytni jasny na zakwasie

     Nikita
  • Kiszona marchewka z kurkumą i rodzynkami

     Nikita
  • Mini serniczki z makaronem zero waste

     Nikita
  • Placki owsiane z musem jabłkowym

     Nikita
  • Sałatka lwowska winegret z ciecierzycą

     Nikita
  • Konfitura truskawkowa z kwiatem bzu i płatkami róży

     Nikita
  • Koktajl odżywczo-witaminowy

     Nikita
  • Karkówka w marynacie ze świeżych ziół

     Nikita
  • Chleb pszenny na żytnim zakwasie

     Nikita
  • Leczniczy ocet z podagrycznika

     Nikita
  • Pakieciki zupowe zero waste

     Nikita
  • tort szwarzwaldzki z kwiatami jesieni

     Nikita
  • Korzenny dżem dyniowo-pomarańczowy

     Nikita
  • Pasta pomidorowo-brokułowa zero waste

     Nikita
  • Zupa krem z zielonych szparag i rukoli

     Nikita
  • Nalewka na jarzębinie

     Nikita
  • Tarta bezglutenowa z szynką i fasolką szparagową

     Nikita
  • Placki owsiane z mąką bananową

     Nikita
  • Roladki z cukinii z łososiem

     Nikita
  • Bułeczki z sezamem

     Nikita
  • Sandacz w rozmarynowej marynacie zero waste

     Nikita
  • Muffiny daktylowo-karobowe z masłem shea

     Nikita
  • Ocet warzywny

     Nikita
  • Sałatka brokułowa z ciecierzyca w orzechowym sosie

     Nikita
  • Ocet podwójnie głogowy (macerat) wspierający serce

     Nikita
  • Sałatka z marynowanymi cebulkami

     Nikita
  • Omlet z gwiazdnicą

     Nikita
  • Pestkówka na pestkach pigwy

     Nikita
  • Sałatka warstwowa z jajami przepiórczymi

     Nikita
  • Nalewka melisowo-miętowa

     Nikita
  • Pasta z awokado z olejem sezamowym i białą rzepą

     Nikita
  • Ocet szparagowy z ziołami

     Nikita
  • Kokosowe mochi z mango

     Nikita
  • Pasta z awokado z serkiem i suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Zupa fasolowa z cząbrem i majerankiem

     Nikita
  • Pasta z topinamburu

     Nikita
  • Sałatka śledziowa

     Nikita
  • Syrop z 3 rodzajów koniczyny

     Nikita
  • Ocet z pędów sosny po syropie zero waste

     Nikita
  • Sok winogronowy bez cukru na zimę

     Nikita
  • Zakwas bezglutenowy owies-sorgo

     Nikita
  • Rosół z ekologicznej kaczki

     Nikita
  • Sałatka wiosenna

     Nikita
  • Pasztet drobiowy do smarowania zero waste

     Nikita
  • Surówka z białej rzepy

     Nikita
  • Kasza gryczana z boczniakami

     Nikita
  • Konfitura brzoskwiniowa z werbeną i trawą cytrynową

     Nikita
  • Surówka z czerwonej kapusty z gruszką i orzechami

     Nikita
  • Imbir, miód, cytryna na odporność

     Nikita
  • Ocet z kwiatów czeremchy

     Nikita
  • Mus gruszkowy według św. Hildegardy

     Nikita
  • Sałatka z topinamburem, ciecierzycą i dressingiem

     Nikita
  • Sałatka z  dynią, ciecierzycą i rucolą

     Nikita
  • Ocet z ogórecznika i estragonu

     Nikita
  • Ocet na odporność i wzmocnienie na miodzie

     Nikita
  • Pieczarki faszerowane

     Nikita
  • Chleb bezglutenowy na zakwasie owies-sorgo z ostropestem

     Nikita
  • Paprykarz szczeciński domowy

     Nikita
  • Omlet z szynką, pomidorem suszonym i serem

     Nikita
  • Zapiekanka gnocchi ze szpinakiem i kurczakiem

     Nikita
  • Oxymel, zwany starożytnym antybiotykiem

     Nikita
  • Kiszona papryka

     Nikita
  • Sałatka z brokułami zero waste

     Nikita
  • Chleb na zakwasie (na 2 foremki )(można zrobić z 1/2 porcji)

     Nikita
  • Bezglutenowy chleb w stylu włoskim z suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Wiosenne zielone kopytka

     Nikita
  • Zupa krem kukurydziano - jaglany

     Nikita
  • Syrop z zielonych orzechów

     Nikita
  • Likier z płatków dzikiej róży

     Nikita
  • Sałatka z młodej cukini z bazylią w oleju

     Nikita
  • Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami

     Nikita
  • Placki jaglane bezglutenowe z jabłkami i bananem

     Nikita
  • Chleb w stylu włoskim

     Nikita
  • Ocet z kwiatów bzu czarnego

     Nikita
  • Omlet sufletowy z cheddarem i ziołem grzybowym

     Nikita
  • Kurczak z orzechami

     Nikita
  • Tonik naturalnie gazowany z mniszka lekarskiego

     Nikita
  • Wiśnie w syropie

     Nikita
  • Bezglutenowe ciasto niebo

     Nikita
  • Gnocchi w sosie śmietanowo - szparagowym

     Nikita
  • Antonówka w słoikach

     Nikita
  • Sałatka krabowa

     Nikita
  • Dorsz w sosie ze śmietaną i suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i szpinakiem

     Nikita
  • Lunchbox z tuńczyka

     Nikita
  • Żurawina z gruszką i jabłkiem do mięs i serów

     Nikita
  • Curry z ciecierzycy

     Nikita
  • Kiszona papryka faszerowana kapustą

     Nikita
  • Zupa krem z dyni, pasternaku i jabłka

     Nikita
  • Sernik gotowany na miodowych plackach (bezglutenowy)

     Nikita
  • Ciasto drożdżowe bezglutenowe z jagodami

     Nikita
  • Ciasteczka owsiane z mąką żołędziową

     Nikita
  • Potrawka z boczniaków i ciecierzycy

     Nikita
  • Pigwówka korzenna

     Nikita
  • Papryka marynowana w occie tymiankowym

     Nikita
  • Foccacia bezglutenowa z kwiatami

     Nikita
  • Ciasteczka z wiśniami

     Nikita
  • Mini torcik różano - kasztanowy

     Nikita
  • Kiszona kapusta (domowy sposób zmechanizowany mojego męża)

     Nikita
  • Roladki z szynki z chrzanem i rodzynkami

     Nikita
  • Surówka z topinamburem

     Nikita
  • Racuchy drożdżowe z mąką kasztanową i jabłkiem

     Nikita
  • Szybkie ciasto bezglutenowe z jabłkami i mascarpone

     Nikita
  • Czekoladowe ciasteczka z orzechami macadamia

     Nikita
  • Prześniaki czyli placki z buraków cukrowych

     Nikita
  • Kiszone nerkowce na szybko

     Nikita
  • Curry z krewetkami, ananasem i cukinią

     Nikita
  • Szpinak w kremowym warzywnym sosie z orzachami macadamia

     Nikita
  • Lunchbox z kaszy jaglanej i pieczarek

     Nikita
  • Muffiny kokosowe z galaretką z pigwy

     Nikita
  • Papryka pieczona marynowana w oliwie

     Nikita
  • Puree z pietruszki, pasternaka i ziemniaków

     Nikita
  • Zielony koktajl z dzikich chwastów na detox i wzmocnienie

     Nikita
  • Wiśnie marynowane

     Nikita
  • Smalec

     Nikita
  • Pieczone placki z cukinii z serem

     Nikita
  • Placuszki z leszczyną i forsycją

     Nikita
  • Pasta z bobu i suszonych pomidorów

     Nikita
  • Sałatka z kurczaka, komosy i groszku w sosie mango

     Nikita
  • Sałatka ziemniaczano-szparagowa

     Nikita
  • Klawisze

     Nikita
  • Sałatka z roszponki z mango i granatem

     Nikita
  • Obwarzanki z ziołami

     Nikita
  • Pasztet wołowo-wieprzowy

     Nikita
  • Ocet żywy hyzop z jabłkiem

     Nikita
  • Jaja faszerowane pieczarkami z ziołem grzybowym

     Nikita
  • Zielone risotto

     Nikita
  • Cieciorka w słoikach eko

     Nikita
  • Risotto ze szparagami

     Nikita
  • Szarlotka cynamonowa

     Nikita
  • Zapiekanka makaronowa zero waste z romanesco i dzikimi nowalijkami

     Nikita
  • Nalewka na szałwii lekarskiej

     Nikita
  • Zupa krem z romanesco i gruszki z cheddarem

     Nikita
  • Gęsta zupa pomidorowa z warzywami

     Nikita
  • Pełnoziarnisty chleb gryczano-owsiany z orzechami, śliwkami i żurawiną

     Nikita
  • Jogurtowy dip miętowo - pietruszkowy

     Nikita
  • Oxymel z dziką różą

     Nikita
  • Śledzie z estragonem w oleju lnianym

     Nikita
  • Klops z indyka z papryką, rukolą i serem

     Nikita
  • Wino daktylowe na odbudowę krwi (nalewka z daktyli)

     Nikita
  • Tarta z topinamburem i podagrycznikiem

     Nikita
  • Kisiel żurawinowo - różany

     Nikita
  • Nalewka na geranium

     Nikita
  • Ciasteczka z płatków owsianych z masłem orzechowym i żurawiną

     Nikita
  • Placki z dynią i jabłkiem zero waste

     Nikita
  • Brzoskwinie w syropie

     Nikita
  • Pesto z podagrycznika z czosnkiem niedżwiedzim

     Nikita
  • Wegańskie spaghetti ze szpinakiem w migdałowym sosie

     Nikita
  • Placki ziemniaczane z topinamburem i cząbrem

     Nikita
  • Surówka z cukinią

     Nikita
  • Ciasteczka bez cukru fit

     Nikita
  • Sandacz z cytrynową nutą i topinamburem

     Nikita
  • Bezglutenowa focaccia pomidorowa

     Nikita
  • Ocet z geranium

     Nikita
  • Bób kiszony

     Nikita
  • Czarna fasolka z masłem i bułeczką

     Nikita
  • Ocet grzybowy z ziołami

     Nikita
  • Sałatka z tuńczykiem

     Nikita
  • Ocet z lubczyku

     Nikita
  • Pasta z pieczonych warzyw zero waste

     Nikita
  • Nalewka miłorzębowa

     Nikita
  • Kluski kasztanowe bezglutenowe z ragout grzybowym

     Nikita
  • Deser z gruszkami z kompotu

     Nikita
  • Sałatka pieczarkowa

     Nikita
  • Fermentowana oskoła

     Nikita
  • Pomidorki koktajlowe kiszone

     Nikita
  • Surówka z białej kapusty z morelami i śliwkami suszonymi

     Nikita
  • Placki warzywne z zakwasem i błonnikiem

     Nikita
  • Pasta podwójnie dyniowa

     Nikita
  • Woda kwiatowo-ziołowa

     Nikita
  • Pasta z szynki, rucoli i suszonych pomidorów

     Nikita
  • Lasagne ze szpinakiem w sosie pomidorowym

     Nikita
  • Placki bezglutenowe na kefirze z jabłkiem i nutą różaną

     Nikita
  • Placki warzywne z halloumi i migdałami

     Nikita
  • Tort bezowy dacquoise

     Nikita
  • Danie z woka z topinamburem

     Nikita
  • Sałatka z ciecierzycą i cukinią

     Nikita
  • Bulionetka warzywna

     Nikita
  • Kiszone pąki kwiatów liliowca i juki

     Nikita
  • Bezglutenowe markizy z kremem kasztanowym Alce Nero

     Nikita
  • Gnocchi z topinamburu

     Nikita
  • Makaron ze szparagami i łososiem

     Nikita
  • Szybki jabłecznik biszkoptowy

     Nikita
  • Surówka z kiszonych buraków

     Nikita
  • Zupa krem z zielonych warzyw

     Nikita
  • Keks mocno bakaliowy

     Nikita
  • Jaja faszerowane dzikimi ziołami

     Nikita
  • Ocet na wzmocnienie serca i oczyszczenie krwi

     Nikita
  • Mus z jabłek, dyni i pigwy bez cukru

     Nikita
  • Pasta zero waste z romanesco

     Nikita
  • Makaroniki, czyli migdałowe bezy

     Nikita
  • Ciasto kasztanowo migdałowo - wiśniowe

     Nikita
  • Surówka z kalafiora z nerkowcami

     Nikita
  • Deser z kremem kasztanowym i mango

     Nikita
  • Zupa krem z brukselki z cheddarem

     Nikita
  • Kaszak jaglany w cieście drożdżowo-kruchym

     Nikita
  • Mąka z żołędzi

     Nikita
  • Kasztanowo - bakaliowe kulki mocy

     Nikita
  • Nalewka czereśniowa

     Nikita
  • Sałatka ziemniaczana curry

     Nikita
  • Schabowy w wersji fit w panierce pistacjowej

     Nikita
  • Placki z młodej kapusty

     Nikita
  • Ciasteczka orzechowo-migdałowe

     Nikita
  • Konfitura bio truskawka-mango niskosłodzona

     Nikita
  • Krakersy z pulpy po soku zero waste

     Nikita
  • Fasolka po bretońsku z cząbrem do lunchboxa

     Nikita
  • Sałatka śledziowa

     Nikita
  • Drożdżowe bułeczki z burakiem cukrowym

     Nikita
  • Ocet z kwiatów mirabelki

     Nikita
  • Zielony sok- jesienna moc

     Nikita
  • Dżem truskawkowo-anansowy z ginem

     Nikita
  • Pasta z awocado z jajkiem

     Nikita
  • Tagliatelle w maślanym rozmarynowym sosie

     Nikita
  • Zielona bomba witaminowa

     Nikita
  • Surówka brokułowa z ziarnami

     Nikita
  • Szampański deser

     Nikita
  • Kiszona dynia

     Nikita
  • Pomidorki koktajlowe pieczone w oliwie

     Nikita
  • Syrop z kwiatów czeremchy

     Nikita
  • Chleb bezglutenowy z topinamburem

     Nikita
  • Quiche z romanesco i łososiem (bezglutenowe)

     Nikita
  • Sałatka z czerwoną fasolą i kabanosami

     Nikita
  • Ocet z zielonych orzechów po syropie zero waste

     Nikita
  • Świąteczna sałatka jarzynowa z topinamburem

     Nikita
  • Rumsztyk z wołowiny z cebulką

     Nikita
  • Kiszone stokrotki

     Nikita
  • Zielony humus

     Nikita
  • Domowe grzanki gryczane z ziołami śródziemnomorskimi zero waste

     Nikita
  • Kiszona sałata lodowa

     Nikita
  • Rogaliki mocno orzechowe

     Nikita
  • Sałatka z cukinii, ogórków i papryki bez cukru

     Nikita
  • Wiśnianka z grzankami

     Nikita
  • Filet z indyka faszerowany śliwkami i morelami

     Nikita
  • Kiszone łodygi z natki pietruszki zero waste

     Nikita
  • Konfitura brzoskwiniowa z rozmarynem

     Nikita
  • Mus chałwowy z malinami

     Nikita
  • Nalewka kwiatowa

     Nikita
  • Kaczka wiejska ekologiczna wolno pieczona w majeranku

     Nikita
  • Lemoniada kwiatowa lekko gazowana

     Nikita
  • Schab w sosie z czarnej fasoli z zieloną fasolką

     Nikita
  • Jaglanka z gruszkami

     Nikita
  • Gulasz z indyka z dynią i pomidorami

     Nikita
  • Sałatka ziemniaczana z pędami dzikiego chmielu i bluszczykiem kurdybankiem

     Nikita
  • Sałatka owocowa pod owsianą kruszonką

     Nikita
  • Ocet świerk, sosna, maliny, płatki róży na miodzie

     Nikita
  • Syrop malinowy na miodzie

     Nikita
  • Syrop lawendowy

     Nikita
  • Nalewka lawendowa na sen

     Nikita
  • Surówka z czerwonej kapusty z wiśniami i orzechami

     Nikita
  • Dżem śliwkowo-borówkowo-pomidorowy z wanilią

     Nikita
  • Pasta z czerwonej fasoli z bluszczykiem kurdybankiem

     Nikita
  • Koktajl oczyszczający z błonnikiem

     Nikita
  • Kotlety z głogu i soczewicy bezglutenowe

     Nikita
  • Kasza gryczana na dziko

     Nikita
  • Zielona zupa z makaronem z pędów chmielu

     Nikita
  • Nalewka z głogu

     Nikita
  • Herbatka że świeżych ziół i kwiatów z pierwszymi kwiatami bzu czarnego

     Nikita
  • Bezglutenowa stefanka z kremem jaglanym

     Nikita
  • Antipasti czyli papryczki faszerowane

     Nikita
  • Sałatka z czerwoną fasolą

     Nikita
  • Lasagne z topinamburem w cytrynowym sosie

     Nikita
  • Sałatka z roszponki z oxymelem i orzeszkami

     Nikita
  • Sałatka z jajami przepiórczymi

     Nikita
  • Kurczak i papryką i ananasem

     Nikita
  • Domowy sos tatarski

     Nikita
  • Keczup z głogu wzmacniający serce

     Nikita
  • Nalewka wzmacniana na kwiatach magnolii

     Nikita
  • Tarta z pędami dzikiego chmielu i bluszczykiem kurdybankiem

     Nikita
  • Bezglutenowy tort Sachera z bławatkami

     Nikita
  • Syrop z geranium (anginowca)

     Nikita
  • Buraczki kiszone z trawą cytrynową

     Nikita
  • Curry z fasolą i ziemniakami

     Nikita
  • Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym

     Nikita
  • Surówka z kiszonej marchewki

     Nikita
  • Pieczeń z indyka z warzywami

     Nikita
  • Szarlotka różana

     Nikita
  • Chleb bezglutenowy na zakwasie ciemny z błonnikiem

     Nikita
  • Śledzie w sosie tatarskim

     Nikita
  • Placki z twarogiem, jabłkiem i komosą ryżową

     Nikita
  • Kapusta pak choi duszona

     Nikita
  • Placki z dyni i ciecierzycy

     Nikita
  • Mangold - jarzynka z buraka liściowego

     Nikita
  • Zupa krem romanesco - topinambur

     Nikita
  • Pasta z kiszonych nerkowców

     Nikita
  • Chipsy z jarmużu

     Nikita
  • Makaron z czerwonej soczewicy z brokułami

     Nikita
  • Syrop z werbeny cytrynowej

     Nikita
  • Frytki z warzyw z piekarnika

     Nikita
  • Ciasteczka kasztanowe

     Nikita
  • Sałatka z białymi szparagami

     Nikita
  • Filety z kurczaka faszerowane oliwkami i suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Konfitura czereśniowo-porzeczkowa

     Nikita
  • Syrop z fiołka wonnego

     Nikita
  • Pesto pietruszkowe z migdałami

     Nikita
  • Tort bezowy z borówkami, kwiatami magnoli, pierwiosnków, miętą i melisą

     Nikita
  • Odstraszająca mgiełka antykleszczowa

     Nikita
  • Chlebek bananowy z mąką żołędziową

     Nikita
  • Potrawka z bakłażanem, pieczarkami i ciecierzycą

     Nikita
  • Placki z młodej cukini i ziemniaków

     Nikita
  • Dynia pieczona z tymiankiem i fetą

     Nikita
  • Cytrynowe ciasto cukiniowe (bezglutenowe)

     Nikita
  • Bezglutenowe placuszki migdałowe z kwiatami akacji

     Nikita
  • Grzanki hawajskie z niespodzianką

     Nikita
  • Musztarda oxymelowa zero waste

     Nikita
  • Makaroniki różane

     Nikita
  • Kalarepa kiszona z żurawiną

     Nikita
  • Hummus z czarnym czosnkiem i czarnuszką

     Nikita
  • Szynka drobiowa z szynkowara

     Nikita
  • Kutia bezglutenowa z komosą ryżową

     Nikita
  • Pasztet drobiowy z pistacjami i żurawiną

     Nikita
  • Potrawka z indyka ze szparagami i groszkiem

     Nikita
  • Makaron ryżowy z pak choi i kurczakiem

     Nikita
  • Sałatka z dzikim ryżem

     Nikita
  • Sałatka brokułowa z mango

     Nikita
  • Spaghettoni z kurczakiem i pesto pietruszkowo-tymiankowym

     Nikita
  • Sałatka z karmelizowanym topinamburem, burakiem i czerwoną pomarańczą

     Nikita
  • Surówka z czerwonej kapusty z olejem sezamowym

     Nikita
  • Nalewka na kwiatach bzu lilaka

     Nikita
  • Filet z kurczaka pieczony w szynce szwarcwaldzkiej

     Nikita
  • Bezowe kokosanki

     Nikita
  • Ocet buraczkowy z ziołami

     Nikita
  • Klasyczne śledzie w oleju

     Nikita
  • Tarta na spodzie z topinamburu

     Nikita
  • Piróg gryczany biłgorajski łysy

     Nikita
  • Muffinki błyskawiczne z bananem i masłem orzechowym

     Nikita
  • Ocet z kwiatów nasturcji dla zdrowia i urody

     Nikita
  • Szybki torcik z galaretką i mrożonymi truskawkami

     Nikita
  • Sushi z łososiem wędzonym

     Nikita
  • Domowy chrzan

     Nikita
  • Sałatka z dzikimi nowalijkami i kwiatami

     Nikita
  • Przyprawa paprykowa zero waste

     Nikita
  • Makaron bezglutenowy z serem i boczkiem

     Nikita
  • Szybkie placki z musem mango i błonnikiem

     Nikita
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią

     Nikita
  • Spaghetti a'la carbonara

     Nikita
  • Oxymel na migrenę

     Nikita
  • Pasta romanesco z nerkowcami zero waste

     Nikita
  • Kalafior z orzechowym sosem curry

     Nikita
  • Zupa z kukurydzą i kurczakiem w stylu meksykańskim

     Nikita
  • Potrawka z mięsa z rosołu z pędami dzikiego chmielu zero waste

     Nikita
  • Ogórki małosolne z czosnkiem niedźwiedzim

     Nikita
  • Muffiny bananowe z borówkami

     Nikita
  • Wino naturalnie aromatyzowane płatkami róży

     Nikita
  • Surówka z selera i jabłek

     Nikita
  • Bezglutenowy chleb owsiano-kukurydziany z mieszanki Biovegan

     Nikita
  • Zupa-krem z kiszonych pomidorów

     Nikita
  • Kurczak w sosie brzoskwiniowym

     Nikita
  • Ciasto dyniowo- migdałowe

     Nikita
  • Szparagi w szynce

     Nikita
  • Kiszona marchewka

     Nikita
  • Sałatka z buraków z halloumi i olejem sezamowym

     Nikita
  • Kaszanka na kapuście z grilla

     Nikita
  • Pigwa w miodzie

     Nikita
  • Kiszone liście winogron

     Nikita
  • Konfitura brzoskwiniowa z pektyną

     Nikita
  • Syrop z melisy, geranium i mięty

     Nikita
  • Sałatka z wędzonym łososiem

     Nikita
  • Torcik chałwowo-malinowy

     Nikita
  • Lasagne z brokułem i łososiem

     Nikita
  • Zapiekanka z komosy ryżowej z dzikimi ziołami

     Nikita
  • Ocet pomidorowy z chili, czosnkiem i bazylią

     Nikita
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe z topinamburem

     Nikita
  • Pasta z czarnej fasoli z suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Pesto z bazylii z octem z pędów sosny i orzechami nerkowca

     Nikita
  • Ocet na przeziębienie

     Nikita
  • Pulpety z szynki w sosie pomidorowym

     Nikita
  • Wino z płatków róży naturalnie fermentowane

     Nikita
  • Pożywna sałatka z truskawkami i awokado

     Nikita
  • Cudowny ocet z płatków róży

     Nikita
  • Pasta z wędzonego łososia

     Nikita
  • Sałatka brokułowa curry z mango

     Nikita
  • Zdrowsza wersja rafaello

     Nikita
  • Omlet z pędami dzikiego chmielu, czosnkiem niedźwiedzim i podagrycznikiem

     Nikita
  • Kasza jaglana z pieczarkami i ananasem

     Nikita
  • Sałatka z zielonymi szparagami

     Nikita
  • Zupa z zielonymi szparagami

     Nikita
  • Ciasto bananowe z mango

     Nikita
  • Ocet buraczkowy z pomarańczą

     Nikita
  • Pieczeń wołowo-wieprzowa

     Nikita
  • Burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej

     Nikita
  • Kiszone kiełki

     Nikita
  • Kiszone kwiaty jukki

     Nikita
  • Muffiny dyniowe z serem

     Nikita
  • Kompot z rabarbaru z płatkami róży

     Nikita
  • Pieczone warzywa z topinamburem

     Nikita
  • Chutney jabłkowo-żurawinowy

     Nikita
  • Placki z topinamburem na drożdżach z sosem z awokado

     Nikita
  • Dżem brzoskwiniowy z lawendą

     Nikita
  • Marynowane pędy dzikiego chmielu

     Nikita
  • Nalewka na dziurawcu (lecznicza)

     Nikita
  • Lemoniada świerkowa

     Nikita
  • "Szparagi " z młodych pędów dzikiego chmielu

     Nikita
  • Szparagi w słoiku w zalewie

     Nikita
  • Pasztet ze świeżych ryb

     Nikita
  • Koktajl oczyszczający z wodą brzozową

     Nikita
  • Spaghetti z rukolą, chilli i anchois

     Nikita
  • Pasta dynia, pieczarki i słonecznik zero waste

     Nikita
  • Kotlety z szynki z szałwią i jabłkiem

     Nikita
  • Nalewka złocień maruna (lecznicza, przeciwmigrenowa)

     Nikita
  • Kiszone pędy dzikiego chmielu

     Nikita
  • Kiszone śliwki

     Nikita
  • Łosoś z pak choi na parze z olejem sezamowym

     Nikita
  • Racuchy bezglutenowe z kwiatami mniszka

     Nikita
  • Blondie z jagodami

     Nikita
  • Pasta pieczarkowo-słonecznikowa

     Nikita
  • Bezglutenowe bułeczki migdałowe

     Nikita
  • Sałatka makaronowa z sezamem

     Nikita
  • Ciasteczka migdałowe z migdałami

     Nikita
  • Pieczarki portobello faszerowane zieleniną

     Nikita
  • Chili con carne (specjalność mojego męża)

     Nikita
  • Czerwone pesto pomidorowo - rozmarynowe z migdałami

     Nikita
  • Pasta z suszonymi pomidorami i oliwkami

     Nikita
  • Pasta kasztanowa curry

     Nikita
  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Wiosenna beza

     Nikita
  • Polenta z kukurydzy z sandaczem

     Nikita
  • Oxymel wsparcie dla nerek i dróg moczowych

     Nikita
  • Kurczak w sosie śmietanowym z nutą curry

     Nikita
  • Sałatka z tuńczykiem

     Nikita
  • Kakaowe amarantuski bez cukru

     Nikita
  • Colesław curry z nerkowcami

     Nikita
  • Migdałowy chrzan

     Nikita
  • Sałata z truskawkami, mango, ananasem i fetą

     Nikita
  • Ocet paprykowy zero waste

     Nikita
  • Zupa krem z rukoli i szpinaku

     Nikita
  • Miniklopsy w stylu greckim

     Nikita
  • Bezglutenowy chleb owsiano - ryżowy na zakwasie

     Nikita
  • Pesto pietruszkowo-tymiankowe z orzechami laskowymi

     Nikita
  • Omlet z cukinią i szynką

     Nikita
  • Niemieckie szpecle bezglutenowe

     Nikita
  • Pieczeń z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Czosnek niedźwiedzi kiszony

     Nikita
  • Pasta brokułowa z nerkowcami i olejem sezamowym

     Nikita
  • Pieczone placki owsiane z warzywami i kiełkami lucerny

     Nikita
  • Czekoladowe ciasto dyniowo-gryczane

     Nikita
  • Krewetki w winie pietruszkowym

     Nikita
  • Gofry migdałowo-owsiane bezglutenowe

     Nikita
  • Racuchy na zakwasie ryżowym

     Nikita
  • Wino pietruszkowe św. Hildegardy regenerujące organizm

     Nikita
  • Liście babki w cieście

     Nikita
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana

     Nikita
  • Zupa krem porowo-gruszkowy

     Nikita
  • Ogórki kiszone z nawłocią i trawą cytrynową

     Nikita
  • Tagliatelle z tuńczykiem i krewetkami

     Nikita
  • Burgery z dyni i indyka

     Nikita
  • Śliwki korzenne w occie śliwkowym

     Nikita
  • Kotlety ziemniaczano-szpinakowe bezglutenowe

     Nikita
  • Pierogi z kurczaka

     Nikita
  • Szarlotka bezglutenowa z kokosową bezą

     Nikita
  • Chlebek bananowy

     Nikita
  • Gulasz cielęcy

     Nikita
  • Sałatka z  komosą ryżową i szparagami

     Nikita
  • Roladki z bakłażana

     Nikita
  • Kiszone pączki i łodygi z mniszka

     Nikita
  • Tortilla de patatas

     Nikita
  • Szampan z kwiatów bzu czarnego

     Nikita
  • Placek ze śliwkami, jabłkiem i mascarpone

     Nikita
  • Zielone pesto z ziół i chwastów

     Nikita
  • Pomidory pelati w soku pomidorowym

     Nikita
  • Cukier różany

     Nikita
  • Serowy sos chrzanowy

     Nikita
  • Śledzie z jabłkiem w śmietanie

     Nikita
  • Klopsiki sezamowe z ryżem basmati

     Nikita
  • Pasta z tuńczyka

     Nikita
  • Pesto z podagrycznika

     Nikita
  • Winko Świętej Hildegardy (bez gotowania)

     Nikita
  • Aronia kandyzowana

     Nikita
  • Schab dojrzewający , suszzony w pończosze

     Nikita
  • Ekskluzywne pesto szparagowo z macadamia

     Nikita
  • Bulion z karpia z makaronem ryżowym

     Nikita
  • Klopsiki z ciecierzycy, ziemniaków i szynki

     Nikita
  • Bezglutenowy chleb podwójnie dyniowy

     Nikita
  • Ciasto migdałowo kasztanowo - kawowe

     Nikita
  • Gnocci dyniowe z masłem szałwiowym

     Nikita
  • Nalewka winogronowa na miodzie

     Nikita
  • Chleb orkiszowo - żytni na zakwasie

     Nikita
  • Kompot z całych papierówek

     Nikita
  • Zupa z chwastów z kaszą jaglaną

     Nikita
  • Domowe bułeczki wrocławskie

     Nikita
  • Kaszak gryczany z serem

     Nikita
  • Pasta bakłażanowo - pomidorowe

     Nikita
  • Sałatka z fasolką szparagową

     Nikita
  • Bułki pszenno- żytnie ze słonecznikiem

     Nikita
  • Kiszona czerwona koniczyna

     Nikita
  • Surówka z ananasa i kiszonej kapusty z nerkowcami

     Nikita
  • Sałatka owocowa z octem różanym

     Nikita
  • Bezglutenowy chleb na drożdżach z ziarnami i mąką konopną

     Nikita
  • Seler kiszony z orzechami i rodzynkami

     Nikita
  • Racuchy bezglutenowe z burakiem cukrowym

     Nikita
  • Komosa z pieczoną brukselką i pesto z pietruszki

     Nikita
  • Ocet z kwiatów magnolii

     Nikita
  • Babeczki czekoladowo-kokosowe

     Nikita
  • Sałatka z fasolą jaś

     Nikita
  • Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim

     Nikita
  • Ocet z szałwii lekarskiej

     Nikita
  • Malinowa chmurka bezglutenowa

     Nikita
  • Gołąbki z mięsem i komosą ryżową pieczone w sosie pomidorowym

     Nikita
  • Chleb owsiano - twarogowy z dzikimi ziołami

     Nikita
  • Ogórki małosolne z ogórecznikiem

     Nikita
  • Barszcz ukraiński z bobem

     Nikita
  • Zupa krem cukiniowo-pieczarkowa z pokrzywą i podagrycznikiem

     Nikita
  • Dżem z głogu pigwy i jabłek

     Nikita
  • Chutney buraczkowo-żurawinowy

     Nikita
  • Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym

     Nikita
  • Pesto z jarmużu z chwastami

     Nikita
  • Kapary z nasturcji

     Nikita
  • Bułki bezglutenowe z czarnuszką

     Nikita
  • Sok z pokrzywy na wiosenny detox i wzmocnienie

     Nikita
  • Pasta brokułowa ze słonecznikiem zero waste

     Nikita
Zobacz więcej przepisów
Skoter
Skoter powiedział/a:
Smaczna i zdrowa przekąska
08.03.2021, godz. 17:24
Nikita
Nikita powiedział/a:
Tak, warto jeść kiszonki i urozmaicać.
09.03.2021, godz. 15:16
gosia56
gosia56 powiedział/a:
musze wreszcie tez zrobić takie kiszone warzywka
08.03.2021, godz. 20:53
Nikita
Nikita powiedział/a:
Zachęcam i życzę smacznego.
09.03.2021, godz. 15:17
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
nie wpadłabym na to by ukisić selera, super
07.09.2021, godz. 09:35
Nikita
Nikita powiedział/a:
Jest pyszny, zachęcam do ukiszenia chociaż jednego małego słoiczka na próbę.
15.02.2022, godz. 16:33
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Super
28.01.2023, godz. 17:50
Nikita
Nikita powiedział/a:
Dziękuję
05.03.2023, godz. 13:37

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
11 13 30 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 5 70 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
10 9 45 min
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
12 13 30 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
9 7 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).