
Chili z czarną fasolą z czekoladą

Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): meksykańska, międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: drożdże, kakao
Składniki:
pomidory (nieduże, np. typu rzymskie) - 5 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
oliwa z oliwek - 1 łyżka
oregano suszone - 1/2 łyżeczki
sól - 1/3 łyżeczki
marchewka mała - 1 szt.
seler naciowy - 1 łodyga
czerwona papryka mały - kawałek (około 30-40 g)
papryczka chili - kawałek
kmin - 1/2-1 łyżeczki
papryka słodka - 1 łyżeczka
ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
cukier trzcinowy - 1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
olej - 1-1.5 łyżeczka
bulionetka warzywna - 1/2 łyżeczki
czekolada gorzka - 40 g
woda - 100 ml
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.