Makaroniki różane
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
cukier kryształ - 25 g
cukier puder - 100 g
płatki róży ucierane - 3 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia małe okrągłe ciasteczka. Ewentualnie można użyć łyżki. Odstawić (w temperaturze pokojowej) na 30-60 min aby lekko obeschły, do momentu aż ich powierzchnia będzie sucha po dotknięciu nie przyklei się do palca.
Piec w temp 180'C przez 10-12 minut, ostudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.