Chińskie niebieskie babeczki ryżowe na parze
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): chińska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: drożdże
Składniki:
cukier puder - 150 g
woda kokosowa - 340 ml
drożdże suszone - 1 łyżeczka
kwiaty klitorii ternateńskiej - 20 szt.
mleko kokosowe gęste - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
garnek do gotowania na parze
foremki na babeczki, papilotki do babeczek
Dodatkowe informacje:
Do czasu przygotowania należy doliczyć czas fermentacji i gotowania na parze, w sumie całkowity czas oczekiwania to około 5 godzin.Sposób przygotowania:
W międzyczasie do garnka wlać wodę kokosową. Dodać cukier puder, mąkę z białego ryżu i suszone drożdże w proszku, wymieszać. Dodać kwiaty klitorii razem z niebieską wodą, jeszcze raz wszystko dobrze wszystko wymieszać.
Garnek przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 50 stopni, po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 40 stopni i pozostawić w piekarniku do fermentacji na 4 godziny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.