Placki zero waste
NikitaRodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, owies, nabiał krowi
Składniki:
dynia pieczona - 200 g
banan dojrzały mały - 1 szt.
mąka owsiana - 60 g
mąka ryżowa - 60 g
skrobia ziemniaczna - 60 g
śmietana gęsta - 2 łyżki
jajka ekologiczne - 2 szt.
rodzynki bio planet - 1-2 łyżka
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
olej kokosowy do smażenia
Dodatkowe informacje:
Placki powstały spontanicznie w ramach wykorzystania pozostałości w lodówce i nie tylko. Reszta sera, kawałek upieczonej dyni, resztka śmietany i przejrzały banan. Oprócz "resztek" trochę mąki i jajka i mamy smaczne plackiOczywiście mąki można zamienić na mąkę pszenną.
Sposób przygotowania:
Do misy z dynią dodać jajka, cukier waniliowy, śmietanę. Wymieszać razem dodając po łyżce mąki z proszkiem do pieczenia. dodać rodzynki i jeszcze raz przemieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.