Schab w sosie z czarnej fasoli z zieloną fasolką
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): chińska, międzynarodowa
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Konkurs z olejem sezamowym BIO PLANÈTE, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, soja, strączkowe, wieprzowina
Składniki:
marynata:
sos hoisin - 3 łyżeczki
oliwa z oliwek - 1 łyżka
imbir mielony - 3/4 łyżeczki
sos z czarnej fasoli
czarna fasola (wcześniej ugotowana) - 3/4 szklanki
olej sezamowy bio planet - 1 łyżeczka
czosnek - 2 ząbki
papryka chilli - 1/2 szt.
sos sojowy tamari - 5-6 łyżek
sos do ryżu do sushi - 1 łyżka
woda - 50-80 ml
fasolka szparagowa mrożona 2beBIO - 150 g
kalafior romanesco (lub brokuł) - 200-250 g
pędy bambusa - 150 g
czarna fasola (wcześniej ugotowana) - 200-250 g
do posypania:
kolendra świeża, szczypiorek trochę
dodatki:
ryż basmati pełnoziarnisty - 200 g
garnek do gotowania na parze 2 poziomowy
Sposób przygotowania:
W międzyczasie nastawić ryż basmati do gotowania zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do miski z sosem z czarnej fasoli włożyć ugotowany na parze schab, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.