Zupa z zielonymi szparagami
NikitaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): niemiecka
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
Ziemniaki młode - 4-6 szt.
Cebula mała - 1 szt.
Czosnek - 1 ząbek
Bulion domowy warzywny lub drobiowy - 1 litr
Koperek, szczypiorek do posypania
Feta kawałek
Śmietana lub jogurt trochę
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.
Niemcy dodają sporo śmietanki, ale ja zrobiłam wersję mniej kaloryczną i dodałam jogurtu naturalnego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.