
Tort bezowy z kremem pistacjowym i jagodami kamczackimi

Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
serek mascarpone - 250 g
krem pistacjowy - 120-150 g
śmietanka 30% - 150 ml
jagody kamczackie - 1/2-3/4 szklanki
kwiaty jadalne, liście mięty i melisy - kilka
pistacje - 2 łyżki
kilka poziomek (opcjonalnie)
Dodatkowe informacje:
przepis na małą bezę: https://gotujwstylueko.pl/przepisy/wiosenna-bezado tego przepisu beza była zrobiona z podwójnej porcji.
Bezę można upiec nawet kilka dni wcześniej, w razie potrzeby mamy tort gotowy w kilka minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.